10 основни вештини што секој продажен агент треба да ги поседува во 2019 година

10 основни вештини што секој продажен агент треба да ги поседува во 2019 година

“Што можам да направам за да напредувам?” “Како можам да се разликувам од конкуренцијата?” “Што купувачите навистина бараат во продавачот?” Дали си ги поставувате овие прашања секој ден? Продажните агенти знаат дека купувачот е во...
6 причини зошто корисничка поддршка е новиот маркетинг

6 причини зошто корисничка поддршка е новиот маркетинг

Во природата на секоја компанија е да се чувствувате неволни за инвестирање во корисничка поддршка. Понекогаш тоа може да изгледа како црната дупка во финансиските средства на компанијата, кои горат со брзината на светлината без поврат на истите. Затоа, многу компании...
5 начини да ја зголемите креативноста во вашиот бизнис

5 начини да ја зголемите креативноста во вашиот бизнис

Во ерата на информации, прв или лидер не значи да се биде поголем, побогат или да работи понапорно од конкуренцијата. Наспроти, титулата за деловен успех денес оди кај претприемачот кој може да излезе со најкреативни решенија за проблемиte кои не окупираат. На пример,...
Зошто e-трговијата во Македонија е на ниско ниво, иако има услови за нејзин развој?

Зошто e-трговијата во Македонија е на ниско ниво, иако има услови за нејзин развој?

Електронската трговија и поврзаните активности преку интернет можат да бидат мотор на подобрување на економската состојба во земјата, но придонесува и за поголема интеграција на земјата во глобалните трендови. Информатичко-комуникациската технологија (ИКТ) направи...
Е-трговијата со раст од 36% во 2016 година [Инфографик by Grouper]

Е-трговијата со раст од 36% во 2016 година [Инфографик by Grouper]

Eлектронската трговија придонесува за зголемување на продуктивноста, намалување на неефикасноста и претставува двигател на економскиот раст во една земја. Македонија заостануваше на ова поле поради бројни фактори како што се: долгогодишна ниска интернет пенетрација;...