Зошто социјалните медиуми се важен дел од вашиот бизнис маркетинг

Зошто социјалните медиуми се важен дел од вашиот бизнис маркетинг

Да започнеме со еден едноставен факт: на вашиот бизнис му е потребно присуство на социјалните медиуми. Не е важно дали водите мала локална продавница или голема национална компанија. Социјалните медиуми се суштински дел од вашата бизнис стратегија за маркетинг....
10 бои кои ја зголемуваат продажбата и зошто

10 бои кои ја зголемуваат продажбата и зошто

Маркетарите и графичките дизајнери долго време знаат дека бојата игра главна улога во успехот на секоја маркетинг кампања. Специфичните бои имаат тенденција да предизвикаат одредени емоции кај клиентите, со што се создава релевантност на брендот и мотивација за...
10 основни вештини што секој продажен агент треба да ги поседува во 2019 година

10 основни вештини што секој продажен агент треба да ги поседува во 2019 година

“Што можам да направам за да напредувам?” “Како можам да се разликувам од конкуренцијата?” “Што купувачите навистина бараат во продавачот?” Дали си ги поставувате овие прашања секој ден? Продажните агенти знаат дека купувачот е во...
6 причини зошто корисничка поддршка е новиот маркетинг

6 причини зошто корисничка поддршка е новиот маркетинг

Во природата на секоја компанија е да се чувствувате неволни за инвестирање во корисничка поддршка. Понекогаш тоа може да изгледа како црната дупка во финансиските средства на компанијата, кои горат со брзината на светлината без поврат на истите. Затоа, многу компании...
5 начини да ја зголемите креативноста во вашиот бизнис

5 начини да ја зголемите креативноста во вашиот бизнис

Во ерата на информации, прв или лидер не значи да се биде поголем, побогат или да работи понапорно од конкуренцијата. Наспроти, титулата за деловен успех денес оди кај претприемачот кој може да излезе со најкреативни решенија за проблемиte кои не окупираат. На пример,...